Debreceni Vizsgaközpont Kft.
> Vizsgaszervezés országszerte
> 20 év tapasztalat
MAGUNKRÓL ELÉRHETŐSÉG VIZSGASZERVEZÉS KÉPZÉS ÜGYINTÉZÉS LETÖLTÉSEK MINŐSÉGÜGY
„Önnek van egy problémája, nekünk van egy megoldásunk!”

EUROPASS BIZONYÍTVÁNY- KIEGÉSZÍTŐ

Mi az Europass bizonyítvány-kiegészítő?

Az Europass bizonyítvány-kiegészítő egy olyan melléklet, amelyet a vizsgaszervező, a kérelmező részére állít ki. A bizonyítvány-kiegészítő A4-es formátumú információt ad a szakképesítés alap adatairól, a képzésben részt vett egyén szakmai kompetenciáiról, a kötelező szakmai elméleti-gyakorlati tantárgyakról, az óraszámok mennyiségéről. A bizonyítvány-kiegészítő az Európai Unióban elfogadott formanyomtatványban rögzíti az adatokat. Csak a bizonyítvánnyal együtt érvényes és a vizsgaszervező bélyegzőjével ellátott Europass bizonyítvány-kiegészítőt a vizsgaszervező intézmény vezetője/igazgatója írja alá.

Ki igényelheti az Europass bizonyítvány-kiegészítőt?

Az Europass bizonyítvány-kiegészítőt a 2005. július 1. után vizsgázottak igényelhetik.

Milyen nyelveken kérhető az Europass bizonyítvány-kiegészítő?

Az Europass bizonyítvány-kiegészítő angol nyelven kérhető. A végzett hallgató külön kérésére német, francia, spanyol, és olasz nyelven is kérhető. A képesítések és a szakmai alkalmasság átláthatóságának egységes közösségi keretéről (Europass) szóló európai parlamenti és tanácsi 2241/2004/EK határozat (2004. december 15.) VI. mellékletének végrehajtását szolgálja.

Mennyibe kerül az Europass bizonyítvány-kiegészítő?

A vizsgaszervező a mindenkori minimál bér 5%-át kérheti el. Ez az összeg egy idegen nyelvű Europass bizonyítvány-kiegészítő eljárási költségeire vonatkozik és nem tartalmazza a postaköltséget. Egy OKJ-s szakképesítés esetében, ha a kérelmező több idegen nyelven is kéri, ez az összeg nyelvenként kérhető. Több OKJ-s szakképesítés esetében szakképesítésenként is meg kell téríteni a díjat.

Ki állítja ki a bizonyítvány-kiegészítőt?

Az Europass bizonyítvány-kiegészítőt a vizsgaszervező intézmény állíthatja ki. (kérelem letöltés)

Mit kell tenni, ha a vizsgaszervező tanintézmény megszűnt?

Amennyiben a vizsgaszervező intézmény megszűnt, a jogutódja állíthatja ki a bizonyítvány-kiegészítőt. Ha az intézmény jogutód nélkül szűnik meg, akkor a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatalt szükséges megkeresni.

További információ, felvilágosítás kérhető: Varga Éva Viktória 06-20-398-6754 kolléganőnél.