TÁJÉKOZTATÓ Europass bizonyítvány-kiegészítő igényléshez.

Mire jó az Europass bizonyítvány-kiegészítő?

„Mi nem mondjuk hogy az élet könnyű de segítünk könnyebbé tenni.”

Az Europass bizonyítvány-kiegészítő biztosításával segítünk elérni a kitűzött céljaidat egy idegen országban.

Az Europass bizonyítvány-kiegészítő eligazodást nyújt a külföldi munkaadók és képzőintézmények részére. Információkat ad a magyar munkavállalónak az itthon szerzett szakképesítéséről. A bizonyítványnál jóval részletesebb dokumentum alapján könnyebben fogadhatják el a Magyarországon megszerzett szakképesítést.

Hogyan juthatok Europass bizonyítvány-kiegészítőhöz?

Tájékoztatást kérhet a

www.vizsgakozpontkft.hu honlapon,

e-mailen (vizsgakozpont@gmail.com), vagy a következő

 telefon számokon 06 20 398 6754 vagy 06 20 346 7869

-     Ügyintézés folyamata:

Elektronikus úton:

a 11738235-20001395-00000000 bankszámlára utalja/befizeti az Europass bizonyítvány-kiegészítő aktuális díját (2019-ben német, francia, spanyol és olasz nyelven 7.450,- Ft/Europass/nyelv. Magyar és angol nyelven térítésmentes.),

megküldi e-mailen a kitöltött EUROPASS KÉRELEM dokumentumot és

az érintett OKJ-s BIZONYTVÁNYRÓL a képet.

Ezt követően a Debreceni Vizsgaközpont Kft. elektronikus úton, megküldi az Europass bizonyítvány-kiegészítőt Önnek.

Személyes ügyintézéssel:

a 11738235-20001395-00000000 bankszámlára utalja/befizeti az Europass bizonyítvány-kiegészítő aktuális díját (2019-ben német, francia, spanyol és olasz nyelven 7.450,- Ft/Europass/nyelv. Magyar és angol nyelven térítésmentes.),

Benyújtja kitöltve az EUROPASS KÉRELEM dokumentumot és

az érintett OKJ-s BIZONYTVÁNYRÓL a másolatot,

megadja értesítési telefonszámát, vagy e-mail címét.

Ezt követően a Debreceni Vizsgaközpont Kft. értesíti Önt, és egyeztet az Europass bizonyítvány-kiegészítő átvételi időpontjáról.

Személyes ügyintézés és átvétel a Debreceni Vizsgaközpont Kft. Fiókirodájában, fogadóidőben. Cím : 4033 Debrecen, Kinizsi u. 90A.

Az Europass bizonyítvány-kiegészítő átvétele személyesen, vagy írásos meghatalmazással, meghatalmazottja útján történhet.

A nem elektronikus, vagy személyes közreműködéssel történő ügyintézés esetén az eljuttatás költségét felszámoljuk, jelenleg 1000,-Ft.

Kérjük olvassa el a továbbiakat is!

Az Europass bizonyítvány-kiegészítő olyan információkkal szolgál az Ön szakképesítéséről, amelyek az eredeti bizonyítványban nem kerülnek feltüntetésre.

 • Részletes információt ad a szakképesítésről
 • a magyar mellett
  • angol,
  • német,
  • francia,
  • olasz és
  • spanyol nyelveken kérhető
 • pontos leírást nyújt a kompetenciákról és a szaktudásról
 • nyomon lehet követni benne a változásokat
 • képzések jobban összehasonlíthatóvá válnak

A bizonyítvány-kiegészítőt azok a vizsgáztató/vizsgaszervező intézmények adják ki, akik az érintett OKJ-s bizonyítvány szerint a szakmai vizsgát szervezték. A bizonyítvány-kiegészítő kibocsátásáért a kérelmező térítési díjat fizet a vizsgaszervező részére. Europass bizonyítvány-kiegészítők a 2005. július 1. után végzett tanulók számára állíthatók ki, akik OKJ-s képzésben vettek részt. A korábban végzett tanulók számára akkor adható ki Europass bizonyítvány-kiegészítő, ha a szakmai-és vizsgakövetelmények nem változtak. Egy Europass bizonyítvány-kiegészítő díja a mindenkori minimálbér 5%-a és postaköltség nyelvi változatonként.

      

Letölthető adatlap kérelemhez:  EUROPASS 2019..doc